Keuzebegeleiding bij het maken van pensioenkeuzes

We zijn continu bezig om keuzes te maken. Als je een lastige keuze moet maken kun je natuurlijk informatie zoeken op internet. Je kunt je daarom afvragen of het wel nodig is om hulp van een professional in te schakelen. Als het gaat over je pensioen dan wil je natuurlijk zorgeloos kunnen genieten van je oude dag, en niet achteraf denken ‘had ik dit en dit maar gedaan’. De keuzebegeleiding van Nieuwfin helpt jou om de juiste keuzes te maken voor je pensioen. Ik adviseer je op een duidelijke en begrijpelijke manier, zodat je jouw pensionering vol vertrouwen tegemoet kunt zien!

Waarom keuzebegeleiding?

Natuurlijk is het mogelijk om zelf keuzes te maken. Toch blijkt uit onderzoek (van onder andere de Universiteit van Maastricht) dat professionele keuzebegeleiding bij het maken van pensioenkeuzes zorgt voor meer begrip over de gevolgen van keuzes op de toekomstige financiële situatie. Deelnemers lijken een bewustere pensioenkeuze te maken wanneer ze in een 1-op-1 sessie aanvullende financiële keuzebegeleiding hebben ontvangen.

Van de deelnemers die 1-op-1 aanvullende keuzebegeleiding hebben gehad vond 91% de keuzebegeleiding waardevol, 61% geeft aan dat de sessie geholpen heeft in de pensioenkeuze en 74% geeft aan dat de begeleiding nieuwe inzichten heeft opgeleverd. Deze scores zijn maar liefst 4 tot 6 keer hoger dan bij deelnemers die zelfstandig aan de slag gingen. Het is dan ook niet voor niets dat keuzebegeleiding is opgenomen in de Wet toekomst pensioenen, die op 1 juli 2023 is ingegaan. Lag voorheen de nadruk op informeren, tegenwoordig moeten toekomstige gepensioneerden advies kunnen krijgen over de keuzes die zij moeten maken.

Begeleiding voor particulieren en werkgevers

Over de invulling van de keuzebegeleiding kunnen we afspraken maken. Mijn hulp kan bestaan uit een uitleg bij de verschillende keuzes. Maar ik kan ook een compleet financieel overzicht maken waarin de verschillende keuzes met elkaar worden vergeleken. Je kunt gebruikmaken van mijn begeleiding als je een particulier bent, maar ook als je een werkgever bent en je jouw medewerkers wilt voorbereiden op het pensioen. Neem gerust contact met mij op om kennis te maken!

Neem contact met mij op

Keuzebegeleiding helpt jou om de juiste keuzes te maken voor jouw pensioen. Ik sta graag voor je klaar om jou te begeleiden, zodat je keuzes maakt waar jij gelukkig van wordt. Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Bel mij op 06-54613319 of stuur mij een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..